Gripas beigas: vai mēs varam imunizēt pasauli pret sezonālu slepkavu?

Mēs ieejam bīstamā sezonā, jo gripa šķērso zemeslodi un aizver ļoti daudz cilvēku. Tam nav jābūt šādam, un daži inženierzinātņu projekti mēģina veikt progresīvas visaptverošas gripas imunizācijas.

Ziemassvētku sezona vienkārši bija beigusies, un ir pienācīga iespēja, ka radio dzirdējāt Džona Lenona “Ziemsvētku laiku”. Lenons komponēja melodiju kopā ar Joko Ono kā Vjetnamas kara cīņu, dziedājot tuvu beigām: “Karš ir pabeigts, ja jums tā nepieciešama.”
Jūs varat apgalvot, ka Lenons bija redzētājs, kurš vēlējās pasauli bez apetītes, kara vai slimībām. Tomēr viņa Ziemassvētku sarakstā ir atsauces punkts vienai lietai: slimības novēršana no zemes būtības. Es pārdomāju bakas, kas jau pavisam nesen bija pasaules mēroga bīstamība, kas divdesmitā gadsimta laikā nokauj paredzamos 300 miljonus cilvēku. Tikai 1980. gadā Pasaules Veselības organizācija izsludināja bakas pēc pasaules mēroga inokulācijas kaujas.
Pirms tam tā bija Spānijas gripa. 1918. gadā šāda veida gripa uzbruka kara plosītajai pasaulei un visā pasaulē nokāva 50 miljonus cilvēku. Terapeitiskajam fondam nebija iespējas izveidot imunizāciju – pirms 2008. gada mēs pat sapratām trīs īpašības, kas šo gripu padarīja tik iznīcinošu. Drīzāk Spānijas gripas pandēmija beidzās ar raudāšanu, jo cilvēki, kas tika sabojāti, vai nu spārdīja spaini, vai arī radīja pretestību.
Pastāvīgais izpildītājs starp mums
Tomēr retam gripas celmam nav destruktīvas ietekmes. Kopš Spānijas gripas aptuveni 50 miljoni cilvēku ir padevās vienam no daudzajiem regulārajiem gripas sortimentiem, ko cilvēce ir piedzīvojusi. Katru gadu gripas slepkavības svārstās no 290 000 līdz 650 000 cilvēku, un jaunieši un veci cilvēki parasti ir neaizsargāti.
Neatkarīgi no tā, imunizācijas līmenis kopš 2010. gada ir neticami samazinājies, jo īpaši vairāk izveidoto pulcēšanos laikā, kas ir arvien bezpalīdzīgāki pret gadījuma gripu. Šī imunizācijas samazināšanās notiek par spīti dažādām progresējošām un pieaugošām iespējamām pandēmijām, tai skaitā džungļu drudzim, HIV / AIDS, Zikai, SARS un H5N1 (putnu radītu gripas infekcijai).
Mēs iesākam letālu sezonu, jo gripa pārvietojas pa pasauli un aizvada ļoti daudz cilvēku. Vai pasaule ir sagatavota vēl vienai satriecošai gripas pandēmijai? Ja mums būtu pareizas antivielas, vai mēs varētu apturēt gripu?
Vai mēs spētu izbeigt šīs sezonas gripas vīrusu?
Izgatavotās zinātniskās organizācijas, piemēram, Distributed Bio, izskata Bila un Melindas Geitsu fonda finansējumu, un, piemēram, Pirbright institūts ievieš vēl vienu visaptverošu antivielu uzplaukumu. Pēc neilga laika – kā Lennons būtu uzticējies – šīs sezonas gripas vīruss varētu tikt pabeigts, ja jums tas būtu nepieciešams.
Imunizācijas ir visizdevīgākā pieeja gripas izplatības novēršanai, kuras ārstēšanai ir jūtami apgrūtinoša slimība. Pretvīrusu medikamenti, labākā gadījumā, palēnina slimību kaut kur netālu no dienas vai divām – un tie ir tikai rezistences palīglīnija. Īpaši veciem, ārkārtīgi jauneklīgiem un citiem ar samazinātu neaizsargāto karkasa darbu elpceļu piesārņojums, kas plūst gripas aizmugurē, var būt nāvējošs.
Patiešām, pat mūsu imunizācijas, lai arī kādas tās būtu, bieži ir tik spēcīgas, kā mēs varētu vēlēties.
Sākotnēji mums ir jāzina dominējošā infekcija, kas pieejama lietošanai, piemēram, cilvēkiem vai vistām,” skaidro profesors Munir Iqbal no Pirbright institūta. “Mums ir jāsaprot, kurš ir visizplatītākais, lai mēs varētu izvēlēties antivielu celmu, kas nodrošina lielāko daļu.”
Kā viņš turpina noskaidrot pastāvīgajā tiešsaistes žurnālā “One Health Poultry Hub”, šī problēma ir tāda, ka “gripas infekcijas var mainīties un strauji progresēt. Rezultāts ir tāds, ka cilvēkiem ir nepārtraukti, bieži vien ik gadu jāatjauno antivielu celmi. nodrošināties pret gaidāmajām regulārajām gripas infekcijām. “
Ņemot vērā pašreizējo jauninājumu, organizācijām, kas piegādā antivielas, ir grūti noturēties pie ātri attīstītām gripas infekcijām. Patiešām, daudzas antivielas noveco. Daži no tiem pat var būt novecojuši, jo tie tiek ražoti.
Iqbal un viņa līdzgaitnieki pēta, kā padarīt visas plaši dzīvotspējīgās antivielas. Viņu procedūra: mērķtiecīgi plīvuru daļu to gripas infekcijas rajonu, kas visvairāk pārveido. Tas apgrūtina gripas dziļi mainīgo raksturu, kas padara to par tik lielu saasinājumu.
Tas, protams, nav tiešs pasākums, it īpaši attiecībā uz tādas kaites pārvarēšanu, kas ietekmē cilvēkus, tomēr miljardiem vistu, cūku, savvaļas putnu un vairāk radību citāds nekā.
Prezentē vispārējās antivielas
Bila un Melindas Geitsu fonds nevēlas atzīt uzņēmējdarbību kā parasti, un arī aizvien lielāks skaits zinātnieku un rūpniecības nozaru organizāciju ir apņēmušās uzlabot cilvēku labklājību, izmantojot jaunākās biotehnoloģiju stratēģijas.
Vārtu fonds ir apvienojis Flu Lab ar lielisko vēlmi radīt antivielas, kas nodrošina pret visām gripas infekcijām. Šogad tā piešķīra USD 12 miljonus, lai palīdzētu “atvērt mīklas, kas varētu dot pamatu turpmākai vispārējai imunizācijai pret gripu”. Tas neskatoties uz 5,5 miljonu sterliņu mārciņu lielu prēmiju Pirbright institūtam novembrī, lai izveidotu mājlopu antivielu centru.
Vispārēja imunizācija pret gripu nodrošinātu pret visām gripas infekcijām, koncentrējoties uz rajoniem, kas ir savstarpēji kopīgi (“saglabāti”), prom no teritorijām, kur ir augsts transformācijas ātrums, kas pašreizējās antivielas padara nespējīgas.
Viena organizācija, kas audzē šādas antivielas, ir Distributed Bio. Sākotnēji kā izstrādājuma stadija, kas ļāva klientiem veikt skaitļošanas imunoloģiju, šī vadošo pozīciju ražotā zinātniskā organizācija kopš tā laika ir izmantojusi savas priekšrocības, lai nosūtītu neticamu pretdarbības izraisītāju atklāsmi un pilnveidotu laboratoriju.
Ar savu straujo Centivax inovāciju Distributed Bio koncentrējas uz tādām gripas vietām, kuras nevar pārveidoties. Koncentrāti cūkās liek domāt, ka to visaptverošais antivielu izvietojums rada nepieņemamību gripas pandēmijas gadījumiem vienīgajā atlikušajā gadsimtā un var sniegt pārliecību par iespējamām pandēmijām nākotnē, kā norādīts organizācijas vietnē.
Turklāt imunizāciju var attiecināt arī uz cilvēkiem un radībām. Tas ir nozīmīgi, ņemot vērā faktu, ka cūkas un lidojošie radījumi ir bīstams krājums, kurā raksturīgās gripas infekcijas saplūst un pārveidojas pirms tiek nodotas atpakaļ cilvēkiem.
PVO vajadzīga antiviela, kas līdz 2027. gadam novērš visa veida ārkārtējas kaites gripas A dēļ. Neskatoties uz to, ka Dr Anthony Fauci, Nacionālā alerģijas un infekcijas slimību institūta (NIAID) izpilddirektors saka, ka visaptveroša imunizācija var būt Lai tie būtu “nesasniedzami”, tagad notiek dažu potenciālo konkurentu galvenie sagatavošanās darbi cilvēkam.
Kamēr PVO koncentrējas uz A gripas apkarošanu, nāk no 2027. gada, daudziem pētniekiem ir zemāki centieni pilnībā iznīcināt gripas briesmas. Līdztekus Geitsa fondam, zinātniskajiem pētījumiem un inženierzinātņu pieejai, tas vienmēr cenšas to iedrošināt.
Viena gripas imunizācijas iespēja ir energoefektīva,” saka profesors Ikabs. Lai kā arī nebūtu, grūtības padarīt šo patiesību ir neticamas.
“Pastāv liela ticamība, ka mēs veiksim visaptverošu imunizāciju ar apvienotu metodoloģiju, jo ir ķekars indivīdu, kas nošauj dažādos virzienos. Triks būs atklāt dažas rokas, lai uzbruktu patogēnam, ņemot vērā dažus plaša ievainojamība, kas sajaukta ar pakāpeniski izteiktu gripas celmu fokusēšanu. “
Imunizācija avotā
Plašas gripas imunizācijas garantija ir liela. Tomēr neatkarīgi no tā, vai mums šodien bija vispārēja antiviela, tai būs jāsazinās ar piemērotām personām. Lai dzīvotspējīgi cīnītos pret jebkuru slimību, ir jāinokulē minimālais cilvēku skaits. Tomēr antivielas dažiem indivīdiem nav tik vienkārši pieejamas.
Šajā vietā Gavi – Vakcīnu alianse – var palīdzēt. Šī asociācija ir apņēmusies uzlabot antivielu pieejamību bērniem, kas dzīvo uz planētas vismazāk paveicušajām valstīm. Ar Gavi atbalstu milzīgs skaits jauniešu ir potēti pret bīstamām slimībām. Viņi tāpat gatavojas nākamajai gripas pandēmijai, kas pēdējās vakcīnas investīciju stratēģijas galvenajā aspektā ir izvirzīta kā ļoti nepieciešama.
Tas nav tikai indivīdi, kurus šī imunizācija varētu sasniegt. Pedagogs Iqbal, kurš nodarbojas ar putnu gripas novēršanu vistām, uzsver, ka “ir iedomājams, ka cilvēkiem izveidoto visaptverošo antivielu varētu pielāgot tā, lai tā būtu pievilcīga pieradinātiem dzīvniekiem, piemēram, vistām.”
Riska gripas epizožu apturēšana avotā varētu būt pārsteidzošs ieguvums cīņā pret to, jo īpaši tāpēc, ka pandēmijas bieži rodas dažādu dzīvnieku gripas celmu sajaukšanās dēļ dzīvniekiem.
Pastāvīgā modeļa izcelsme ir Ķīnā, kur “Infekcija X” tika nosaukta līdzīgi kā nākamais potenciālais pretinieks 1918. gada Spānijas gripai. Minētā H7N9 infekcija, kas parasti plūda caur vistām, kuras nokautas vairāk nekā 33% no 1600 vai tātad indivīdiem tas sabojājās kaut kur 2013. un 2017. gadā, un vairums gadījumu (vairāk nekā 1500) notika tikai “piektajā vilnī” tikai 2017. gadā.
Lai novērstu 6. vilni, tika sākta plaša mēroga inokulācijas programma,
kas samazināja vīrusu pārnešanu starp cāļiem par 93,3%. Kopš tā laika tikai trim indivīdiem tika noteikta H7N9 putnu gripa. Tas raksturo inokulāciju dzīvotspēju, tāpat kā ir svarīgi efektīvi kontrolēt radību slimības cēloņus to ieguvumā cilvēku labklājībai.
Kas notiks, tas ir izcils cīņā pret gripu
Neatkarīgi no tā, vai šajā desmitgadē būs pieejama visaptveroša gripas antiviela, mums tas būs jāuzrauga. Ar organizāciju, piemēram, Distributed Bio, un zinātnieku, piemēram, profesora Iqbala, centieniem līdztekus centieniem iegūt antivielas tur, kur viņiem visvairāk nepieciešams, šķiet, ka nākotne bez pandēmijas gripas nav tik tālu .

No comments:

Powered by Blogger.