Kā blockchain varētu novērst turpmākos informācijas pārtraukumus

Tieši pirms jaunā gada aptuveni 15 miljoni kanādiešu – apmēram 40 procenti no visiem Kanādas iedzīvotājiem – atklāja, ka viņu aizkustinošā individuālā informācija, kuru bija apkopojusi viena no nozīmīgajām Kanādas laboratorijas analītiskās un testēšanas administrācijām, ir salauzta.

Informācija ietvēra vārdu, adresi, e-pastu, pieteikumvārdu, paroles, dzimšanas datumu, labklājības kartes numuru un laboratorijas testa rezultātus. Šis gadījums būtu pietiekami satraucošs, tomēr tas pārsniedza ziņojumu punktu ietekmes punktu, ka deviņu mēnešu laikposmā 2019. gadā 19 miljoniem kanādiešu informācija bija tikko izlauzta.
Klientu svars
Šokējoši, ka acīmredzot individuālu pircēju nav daudz, lai nodrošinātu sevi. Galvenais veids, kā pircēji var sevi nodrošināt, ir stabilu paroļu un validācijas izmantošana, konsekventi jāpārbauda finanšu dokumenti, kredīta pieteikumi un konti, aizsardzības prasības utt. Tas pārņem milzīgu svara daļu atsevišķiem pircējiem.
Šādas informācijas plīsumu izmaksas ir lielas arī sabiedrībai kopumā. Rezultāts ir uzticības izjukšana un vilcināšanās izmantot administrācijas, kas uzkrāj aizkustinošus labklājības datus, neatkarīgi no tā, vai pircēji varētu gūt ievērojamu labumu, saņemot palīdzību, kas atklāj labklājības briesmas un atbalsta viņu vispārējās labklājības uzturēšanu vai uzlabošanu. Šīs šaubas cēlonis var būt ievainojamība par to, kā labklājības informācijas administrācijas pēc kāda laika tos glabās un izmantos.
Novēlota atklāšana par to, kā Facebook un 23andMe izmanto cilvēku aizkustinošo individuālo informāciju, apstiprina bažas, ka informācija varētu tikt izplatīta nepiederošiem cilvēkiem bez izglītota piekrišanas, un tas palielina klientu satraukumu par informācijas aplaupīšanu.
Negribas dalīties informācijā par labklājību
Šī aizvien pieaugošā nevēlēšanās dalīties ar informāciju par labklājību satrauc, jo tas kavēs progresu pielāgotajā un precizitātes sociālajā apdrošināšanā, kas ir atkarīga no piekļuves milzīgām informācijas kolekcijām izmeklēšanai.
Saskaroties ar pastāvīgas informācijas pārrāvuma un nesankcionētas savas informācijas papildu izmantošanas risku, šķiet, ka daži kanādieši mēģina ieviest jaunus pasākumus, piemēram, inovāciju bloķēšanu, lai risinātu šo problēmu.
Notiekošajos centra pulcēšanās pasākumos, kurus vada mana izpētes grupa, kas strādā Britu Kolumbijas Universitātes blokķēdes izmeklēšanas grupā Blockchain @ UBC, klienti paziņoja par savu vēlmi pārbaudīt blokķēdi.
Kā teica viens centra pulcēšanās loceklis: “… kādam ir jāsāk, jālabo? Būs kritieni un viss, kas notiks, un tiks veikti labojumi, es esmu gatavs būt beta versijā.”
Individuālie labklājības maki
Blockchain ir turpinājis būtībā no sākotnējām attiecībām ar Bitcoin un dažādām digitālām naudas formām, un šobrīd tas ir iedomājams izmantošanai plašā lietojuma sortimentā, ieskaitot medicīnas pakalpojumus. Tā kā tiek sniegta individuāla informācija par labklājību, ka bloķēšanas ķēdes ļauj katram individuālajam pircējam pašam rīkoties ar savu informāciju un to, kā tā tiek koplietota.
Pircēji savu labklājības informāciju apstrādā kā kodētu kvalifikāciju savos labklājības makos, piemēram, Apple Pay. Pēc tam viņi varēs dalīties tikpat daudz ar mainīgu informāciju, izmantojot kriptogrāfiski kodētas un piemērotas izplatītas sistēmas, lai attaisnotu informācijas sortimenta iemeslu.
Izmantojot savus makus, pircēji laboratorijām var sniegt savu labklājības informāciju, pārbaudīt līdzdalībniekus, medicīnas pakalpojumu ekspertus un citus, kā arī piekrist, ka attēlots, kā viņu informācijas saņēmējam ir atļauts izmantot informāciju un uz kādu laika periodu. Saņēmējiem var garantēt, ka viņu saņemtā informācija tiek sniegta pircēja piekrišanai, un klientiem var garantēt, ka saņēmējs atbilstoši apstrādā viņu informāciju.
Dažreiz, piemēram, attiecībā uz cilvēku pakalpojumu izpēti, pircēji var pat saņemt balvu par savas informācijas sniegšanu zinātnes progresam. Individuāla labklājības maka izmantošana saglabā informāciju pircēju aizbildnībā un kontrolē, savukārt informācijas šifrēšanas izmantošana ceļojumos pa izkliedētu izplatītu asociāciju starp pircējiem un tiem, ar kuriem viņi dalās savā informācijā, uzlabo aizsardzību un drošību.
Pircēja apropriācijas apņemšanās
Bez šaubām, ka ir grūti izmantot bloķēšanas ķēdes vadītāju labklājības informācijai, kā atklāj Blockchain @ UBC sākotnējie pētījumu rezultāti. Attiecībā uz noteiktu lietu pircēji domā, ka ir grūti tikt galā ar viņu privātajām kriptogrāfijas atslēgām – datorizēto atslēgu, ko izmanto informācijas šifrēšanai un atšifrēšanai. Tās var būt garas, grūti saglabājamas un vienkārši pazaudējamas.
Patiesi decentralizētā bloķēdē, ja klienti pazaudētu atslēgas, viņi varētu zaudēt piekļuvi savai labklājības informācijai unnav iespējas to atgūt, tāpat kā privāto atslēgu zaudēšana pircējiem liedz piekļuvi viņu kriptogrāfijas naudai.
Mūsu veiktā izpēte rāda, ka pusotra metodika, kas klientiem dod iespēju pārvaldīt labklājības informācijas makus, tomēr sniedz viņiem atbalstu, lai nelaimes gadījumā atgūtu privātās atslēgas, varētu būt ideālākā pieeja, lai ieslīgtu blokķēžu izmantošanā. Galvenais ir garantēt, ka šī metodika neveicina aizsardzību un drošību.
Daži locekļi atzina, ka ir iespējams izvairīties no īpašām pulcēšanās vietām, piemēram, cilvēkiem, kuri nav tehniski informēti vai kuriem ir vairāk laika. Tomēr pieredzējušāka vecuma segmenta loceklis paziņoja: “… pilnīgi jau iedibinātiem cilvēkiem ir lielāka pieeja mobilajiem tālruņiem, nekā viņiem bijusi pēdējo piecu vai 10 gadu laikā. Pašlaik tā ir dažu soļu metodika.”
Cits pieredzējis klients paziņoja: “Es domāju, ka tas pāries tādā fāzē, ka to būs daudz vienkāršāk izmantot vairāk pieredzējušiem indivīdiem.” Šie agrīnie pētījumu rezultāti parāda, ka kanādieši ir liberāli par blockchain kā jaunu metodi drošas un aizsargājamas informācijas apmaiņas nodrošināšanai.
Joprojām ir jāveic daudz darba un pētījumu, pirms blokķēdēm būtu labi iziet pircēju informāciju par vadītāju labklājību, tomēr ar notiekošo deklarāciju par jaunu nozīmīgu informāciju par blokķēžu balstītu labklājības informāciju valde, kuru finansēs Kanādas Digitālo tehnoloģiju superklasterā valda pārliecība, ka kanādiešiem drīz būs labākas pieejas, lai nodrošinātu viņu aizsardzību, vienlaikus uzlabojot labsajūtu.

No comments:

Powered by Blogger.