Pirmie pilnīgi koordinētie pielāgojamie sīkrīki, kas izgatavoti no pievilcīgiem sensoriem un dabiskām shēmām

Cilvēka āda ir valdzinošs daudzfunkcionāls orgāns ar ievērojamām īpašībām, sākot ar pielāgojamo un patīkamo raksturu. Tas ņem vērā saskarni ar ārēju fizisko stāvokli caur dažādiem receptoriem, kas savienoti ar maņu sistēmu. Pētnieki jau labu laiku mēģina pārcelt šos akcentus uz viltus ādu, koncentrējoties uz automatizētām lietojumprogrammām.

Mehāniskās struktūras ir ļoti atkarīgas no elektroniskām un pievilcīgām lauka noteikšanas funkcijām, kas vajadzīgas atrašanās vietai un virzienam telpā. Daudz pētījumu ir veikts par šo funkciju izmantošanu pielāgojamā, konsekventā struktūrā. Pielāgojamo sensoru un dabiskās aparatūras novēlotā progresēšana ir izvirzījusi ievērojamas prasības. Šie sīkrīki var darboties uz delikātām un elastīgām virsmām, lai arī sensori redz dažādas fizikālās īpašības un pārraida tos, izmantojot nolasīšanas shēmas.
Lai apzināti atjaunotu parasto ādu, ir svarīgi savstarpēji savienot ļoti daudz atsevišķu sensoru. Šis grūtais darījums pārvērtās par ievērojamu šķērsli elektroniskās ādas atpazīšanā. Pirmie demonstrējumi bija atkarīgi no dažādiem individuāliem sensoriem, kuriem bija tendence patstāvīgi, kas neizbēgami izraisīja neskaitāmas elektroniskas asociācijas. Lai samazinātu svarīgo elektroinstalāciju, ir jāattīsta nozīmīgas inovācijas – lai tās būtu specifiskas, sarežģītas elektroniskās shēmas, strāvas avoti un slēdži jāapvieno ar atsevišķiem pievilcīgiem sensoriem, lai veiktu pilnīgi koordinētus sīkrīkus.
Drēzdenes, Hemncas un Osakas zinātnieki pašreizējā rakstā Science Advances izplatītajā rakstā ir parādījuši dinamiskā tīkla pievilcīgā sensora ietvaru. Sensora ietvars sastāv no 2 x 4 pievilcīgu sensoru kopas, dabiska bootstrap pārvietošanās reģistra, kas nepieciešams sensora režģa kontrolei, un dabisko zīmju pastiprinātājiem. Katra elektroniskā detaļa ir atkarīga no dabīgiem, niecīgiem filmas tranzistoriem, un ir koordinēta vientuļnieka skatuves iekšpusē.
Zinātnieki ir parādījuši karkasa augsto pievilcību, un tas pakāpeniski var iegūt divdimensiju pievilcīgā lauka cirkulāciju. Tas ir arī spēcīgs pret mehāniskiem izkropļojumiem, piemēram, sagriešanos, krokošanos vai gofrēšanu. Neskatoties uz pilnīgu savienošanu ar rāmjiem, dabisko sāknēšanas pārvietošanās reģistru izmantošana ir nozīmīgs solis ceļā uz dinamisku tīkla elektronisko apvalku automatizētām un valkājamām lietojumprogrammām.
Dr. Olivers G. Šmits, Drēzdenes Leibnica Cietvielu un materiālu izpētes institūta vadītājs, saka: “Mūsu pirmās iestrādātās pievilcīgās funkcijas parāda, ka mazos, filmās pielāgojamos, pievilcīgos sensorus var koordinēt sarežģītās dabiskās shēmās. Īpaši patīkami un šo sīkrīku pielāgojamais raksturs ir galvenā sastāvdaļa mūsdienu un nākotnes lietojumos, piemēram, delikāti piemēro autonomiju, ieliktņus un protezēšanu. Nākamais posms ir sensoru daudzuma veidošana vienā virsmas zonā, lai elektronisko apvalku palielinātu, lai tas derētu lielākam. virsmām “.

No comments:

Powered by Blogger.